E-learning: VBAC bevallen na een sectio
Hoe begeleid je een VBAC (vaginal birth after C-section) en hoe help je de zwangere en haar partner zich voor te bereiden? Door meer dan alleen counselen in risico's maar ook echt haar slagingskansen beïnvloeden? Deze e-learning is speciaal voor verloskundigen uit de 1e en 2e lijn, AIOS/AGNIOS gynaecologie en andere geboortewerkers die zich willen verdiepen in de risico’s, slagingskansen en zorgvragen bij een vaginale baring na een sectio i.a.
De training wordt gegeven door Vivian Vietje, zij is zelf verloskundige en had na 2 sectio’s een geslaagde VBAC. Zij is schrijfster van het boek: Geboorte vol vertrouwen en maakte eerder al speciaal voor zwangere de cursus VBAC. In deze speciale versie voor zorgverleners krijg je zowel de filmpjes voor de zwangere te zien als nog eens 24 video's speciaal voor zorgverleners. Zodat jij helemaal up to date bent in de verschillende VBAC scenario's!
Deze e-learning is opgebouwd uit een combinatie van instructiefilmpjes, teksten en uitgebreid naslag werk (onderzoeken, leidraden etc.) en podcast tips
De workshop is te volgen op de PC of tablet/telefoon met een handige app. Hierdoor is het laagdrempelig om op elkaar en op opdrachten te reageren en te overleggen met ons en met collega’s. Aanvullend zijn er intervisiemogelijkheden voor deelnemers van de e-learning
Kan ik in de 1e lijn meer doen dan alleen counselen in de zwangerschap?
JA! : Deze e-learning is er niet op gericht om jou te stimuleren zorgvragen buiten de richtlijn onnodig op te zoeken of te creëren. Maar om jou tools te geven mocht de begeleiding van een VBAC zich voordoen zowel binnen als buiten de richtlijnen.
IK werk in de 2e lijn, is deze e-learning voor mij ook geschikt?
Ja zeker! Een VBAC is natuurlijk een indicatie voor een klinische partus. Dus de meeste VBAC spelen af bij jou op de werkvloer. Er is in de e-learning aandacht voor zorgvragen buiten de richtlijn zoals de wens voor een thuis bevalling, maar dat is een klein percentage. Juist binnen de klinische setting kunnen er zorgvragen buiten het sectio i.a.-protocol zijn. Tijdens de e-learning gaan we o.a. uitgebreid in op de effecten van bijstimulatie, pijnstilling, het CTG en wat jij ook in de 2e lijn kan doen om de slagingskansen te vergroten!
Inhoud:
- Duur: +/- 6 uur.
- On demand, 8 lessen die je kan volgen wanneer het jou uitkomt
- 3 maanden toegang tot de e-learning
- Kosten: €275,- inclusief BTW.
- Accreditatie: 4 punten Categorie A bij de KNOV
- Gratis app.
- Mogelijkheid voor overleg met ons en collega’s